A BLOG ABOUT NOTHING

Tyson Gay var dopad. Om nu någon var det!

August16

Mycket snack om att Usain Bolt eventuellt var dopad. Och visst sådant här snack dyker alltid upp. Speciellt då det är så extraordinärt som i detta fallet. 9,58 liksom.

Men. Usain har en sjukt stor talang och vi har under en längre tid kunnat följa honom. Helt ärligt, jag tror inte att han, 22 år, har någon som helst anledning att dopa sig. Om han dopat sig, jag säger OM, så har han då lurat hela världen upp på läktaren så det skriker om det. Att han skulle slå världsrekord var ju bara en tidsfråga, Bolt blir konsekvent bättre och bättre.

Däremot. Tyson Gay. Det är ju där det intressanta ligger.

Jag tror att om någon var dopad ikväll så var det Tyson. Alltså, säger inte att han var det, men han ligger ju “bäst” till för att ta till dopingpreparat.

Han har haft en “dålig” säsong. Skadeproblem. Sen i starten av sina lopp. Ständigt blivit kallad “utmanaren” trots att han egentligen innehadde världsrekordet och Bolt egentligen var utmanaren. Dessutom är han 27 år. Och tvingas se en yngre mer lovande talang utan vidare pardon svinga honom ur rampljuset.

Ingen talar om Gay längre. Alla talar om Bolt.

Att Tyson Gay presterade 9,71 ikväll var imponerande. Men också anmärkningsvärt, då han gjorde “sitt livs lopp” kan man säga. Detta trots “svaga” reslutat innan och problemet med ljumskarna.  Antingen har Tyson Gay blivit väldigt mycket bättre på osannolikt kort tid.. Eller också.. ja.. ni förstår.

Tror det är lätt att som äldre och snart utmanuvrerad idrottsman har lättare för att dopa sig, än som ung lovande supertalang. That’s all I’m saying. Tyson var ju pressad att prestera. Och när man är pressad, då gör man också de mest fatala snedstegen. I sin räddsla att glömmas bort.

Men låt oss hoppas att jag har fel. I de anklagelser som jag ej riktigt uttalat.

Men visst får ni hålla med om att det är högst intressant och plausibelt?

posted under Notes about nothing
4 Comments to

“Tyson Gay var dopad. Om nu någon var det!”

 1. On August 16th, 2009 at 22:55 Tobias Says:

  Ingen anledning att dopa sig? han hade att välja mellan extrem fattigdom på Jamaica eller lyckas som idrottsman. Inte så att jag tror att han har dopat sig men visst har han haft anledning att göra det =)

 2. On August 17th, 2009 at 06:50 Ivona Tinkle Says:

  God jul!

  “I de anklagelser som jag ej riktigt uttalat.”

  Rubrik: Tyson Gay var dopad.

 3. On August 17th, 2009 at 11:20 Freddie Fredfeld Says:

  Tobias: Ja, det är sant. Men det kan du ju applicera på merparten av alla idrottsmän från fattigare länder. Syftade väl mer på ryktena om att han var dopad inför det här loppet. Tycker inte att att han borde ha haft anledning att dopa sig egentligen, såvida han inte vart dopad från allra första början av sin karriär.. men DÅ är det ju en annan femma.
  Anna: Jag firar jul om fyra månader ungefär. Men god jul på dig. Som svar på ditt anmärkande, läs tillägget i rubriken. I och med det så reserverar jag jag mig för att han inte var dopad, samt understryker att detta egentligen är en anklagelse som jag uttalar fullt ut. Men du kanske inte förstår vad ordet “om” betyder.

 4. On August 17th, 2009 at 11:22 Freddie Fredfeld Says:

  …att detta egentligen är en anklagelse som jag inte uttalar fullt ut” ska det vara!

Email will not be published

Website example

Your Comment: