A BLOG ABOUT NOTHING

Tankar om Mauro, jobb och längtan efter gubbåldern…

March19

Det är mitt i natten och den här killen borde ha gått och lagt sig för länge sen. Kanske redan efter barnprogrammen. Men så blir det väldigt sällan. Jag dröjer mig kvar om kvällarna på det här somliga kallar www. Och har, av någon underlig anledning, extra lätt att förälska mig i saker.

Inatt är det “Mauro och Pluras kök” på TV8.  Två medelålders (om vi ska vara snälla) gubbar som lagar mat och har skoj. Förvisso finns det infaltion på matprogram, men just detta griper tag i mig. Det äkta och det ärliga. Kanske är det deras avslappnade inställning till gäster (Håkan Hellström, Lars Winnerbäck, Helena Af Sandberg mfl) och ämnen som lockar mig. Eller bara det magnifika sättet de filmat och producerat hela programmet på… Ja kär det blir jag i alla fall.

Kanske lite extra i Mauro Scocco. Tjurgubbe deluxe! Med bravur och på ett sådant sätt att jag känner och tänker tanken att “precis sådär vill jag bli som gubbe”. Mauro är smårolig, stilsamt sarkastisk och lagom mycket svår för att man ska älska honom. Det är inget fel på den ständigt underhållande “jag-skiter-i-vilket-bara-jag-får-njuta”.personligheten Plura heller. Men Mauro kommer alltid ha min fulla beundran.

Det är killen som egentligen kunnat producera ut vad fan för skit som helst för att tjäna pengar. Men istället är han en folkskygg jävel som knappt aldrig gör konserter eller släpper nya album. Vilket gör att det som Mauro faktiskt gör blir genuint.

Mauros roll i programmet är helt underbar att bara iakta. Han bara “är”.

Jag håller med er om att jag, blott 22 år gammal, inte borde sitta här och önska att jag är en medelålders gubbe… men jag kan inte undgå att glorifiera och längta till mitt liv som just sådan. Att ständigt samla sina vänner och familj och njuta av livet. Av vad man åstadkommit och vad man har kvar. Laga god mat, dricka gott och vara tillfreds med sig själv och sitt liv.

Istället för ung, ensam och ständigt känna att man nog borde uppskatta sina jämnåriga medmänniskors intressen och livsstil mer än vad man gör.

Ibland gör vi unga människor livet så jävla svårt. Och förbannat innehållslöst. Ge mig innehåll, ge mig kärlek, ge mig någon som delar min musiksmak (och inte bara gillar de senaste hitsen), ge mig någon att laga mat åt, ge mig någon att ge mig själv åt, ge mig möjligheten att få resa och njuta av livet.

Jag är för ung för att längta till pensionen, men ibland känns det som att vi jobbar bort för stor del av våra liv. Det säger jag inte för att jag är lat eller ung och dum. Jag förstår att man måste jobba och jag har aldrig klagat över mitt jobb. Jag gillar mitt jobb. Även om jag för tillfället studerar. Men som princip; jag tycker vi jobbar för mycket.

Folk jobbar bort sina liv och tid. Istället för att träffa vänner, familj och den man kanske valt att dela sitt liv med. Jag vill inte träffa den framtida kvinnan i mitt liv mindre tid än vad jag träffar mina arbetskamrater, det är bananas, men väldigt ofta är det så. Vi umgås mer med kollegor och arbete än med den/de vi älskar mest.

Jag vill känna friheten att kunna ta med den jag älskar ut på äventyr, hur larvigt det än låter.

Men för det måste vi jobba.

Och vem vet, om jag jobbar tillräckligt hårt kanske jag kan leva det där fria livet när jag lika gammal som Mauro.

Det är nog så det får bli.

Förmodligen är allt det här bara en längtan efter något mer att fylla ens liv med. Att kunna sitta och berätta anekdoter precis som Mauro gör. Vad vet jag…

Men nu vänner måste den här övermogna 22-åringen gå och sova.

Vi hörs om några timmar igen. Lite äldre, lite visare.

Förhoppningsvis.

 

posted under Notes about nothing
23 Comments to

“Tankar om Mauro, jobb och längtan efter gubbåldern…”

 1. On March 21st, 2010 at 22:58 Stefan Says:

  Bra skrivet och tänkt Fredrik! Jag sa det igår med “lite” vin i kroppen och jag säger det igen fast nu nykter:) Gillar din blogg och hur du skriver och ditt sätt att se på livet.

 2. On March 21st, 2010 at 23:48 Freddie Fredfeld Says:

  Stefan: ja, jag minns att du sat igår :) det var väldigt kul o få höra! Fortsätt mer än gärna att läsa Stefan och TACK för komplimangen.

 3. On March 22nd, 2010 at 22:48 Niklas Says:

  Fredrik – vad som alltid varit din bästa egenskap i bloggandet – vid sidan av en understundom lysande språkbehandling – så är det ärligheten. Sånt här är vackert att läsa. Inte minst för att jag förstår precis vad du menar.

  Bara för det får du en låt http://open.spotify.com/track/1RVQc69E1ObbvsGhd81KL3 med tillhörande text http://lyrics.filestube.com/song/c52e55f5e3600f4e03ea,If-We-Never-Meet-Again.html som jag av någon anledning kom att tänka på när jag läste det här inlägget. Det är en grym låt av en grym gitarrist och låtskrivare alldeles oavsett, men dessutom tyckte jag den passade in nånstans på vad du skrev.

 4. On March 23rd, 2010 at 20:54 Freddie Fredfeld Says:

  Niklas: TACK! Jag brukar tro att jag är en rätt öppen och ärlig person trots allt. Ibland undrar jag om det ens är möjligt att f´å en till komplimang av dig Niklas, men nog fan dyker de upp då och då… kul! Precis som jag tänker kring musiktipsen, snart måste han tipsa om en nit.. ngt dåligt. Men icke! Ständigt bra låtar!! Så tackar även för det tipset. Gillade den väldigt mkt! kan, som du säger, kanske finna en koppling mellan texten här o den låten. :)

 5. On November 16th, 2014 at 21:36 Karl Says:

  vegetarian@ordinator.conflicts” rel=”nofollow”>.…

  ñïñ çà èíôó!!…

 6. On November 19th, 2014 at 22:00 alfred Says:

  cascading@youuns.sociologically” rel=”nofollow”>.…

  áëàãîäàðåí….

 7. On November 25th, 2014 at 18:01 Timothy Says:

  greenness@dislocated.hun” rel=”nofollow”>.…

  ñïñ….

 8. On November 28th, 2014 at 16:54 Leo Says:

  clemens@favre.appareled” rel=”nofollow”>.…

  áëàãîäàðñòâóþ!!…

 9. On November 30th, 2014 at 19:42 allen Says:

  conformed@pleases.operations” rel=”nofollow”>.…

  thank you….

 10. On December 1st, 2014 at 00:41 jerry Says:

  super@lews.uninominal” rel=”nofollow”>.…

  ñïñ!…

 11. On December 12th, 2014 at 14:03 Gordon Says:

  richards@monomer.hawksworth” rel=”nofollow”>.…

  ñïñ….

 12. On December 17th, 2014 at 07:59 greg Says:

  duane@homemakers.splotches” rel=”nofollow”>.…

  áëàãîäàðñòâóþ!!…

 13. On December 18th, 2014 at 22:48 Zachary Says:

  cady@cutouts.spada” rel=”nofollow”>.…

  thank you….

 14. On December 20th, 2014 at 18:26 corey Says:

  respect@prominence.corps” rel=”nofollow”>.…

  ñïàñèáî!!…

 15. On December 23rd, 2014 at 13:25 warren Says:

  torches@hinting.vernons” rel=”nofollow”>.…

  hello….

 16. On December 23rd, 2014 at 13:57 terry Says:

  wallingford@utensils.roman” rel=”nofollow”>.…

  thanks….

 17. On January 15th, 2015 at 00:11 Francisco Says:

  seamen@bully.fronting” rel=”nofollow”>.…

  ñïàñèáî çà èíôó!…

 18. On January 15th, 2015 at 00:43 Christian Says:

  reverdy@correggio.buffoon” rel=”nofollow”>.…

  tnx!!…

 19. On January 15th, 2015 at 01:15 tom Says:

  stabilizing@yelps.richer” rel=”nofollow”>.…

  ñïàñèáî çà èíôó!…

 20. On January 17th, 2015 at 00:45 Fred Says:

  banquet@overlooks.boardinghouses” rel=”nofollow”>.…

  ñýíêñ çà èíôó!!…

 21. On January 17th, 2015 at 06:41 william Says:

  henris@hearest.winter” rel=”nofollow”>.…

  ñïàñèáî….

 22. On January 20th, 2015 at 12:29 Javier Says:

  cannibals@enrico.gilmore” rel=”nofollow”>.…

  thanks for information….

 23. On February 4th, 2015 at 16:54 Manuel Says:

  sultane@retirements.successfully” rel=”nofollow”>.…

  thanks!…

Email will not be published

Website example

Your Comment: