A BLOG ABOUT NOTHING

It’s called an illusion, a trick is something a hooker does for money… or candy…

November22

Det är sent. Det är söndag.

Ne. Nu ljög jag. Det har hunnit bli måndag. Faktiskt.

Nåväl. Det är inte det mest intressanta. Egentligen borde jag ha somnat för länge sen. Tänkte gå upp tidigt imorgon för att fånga dagen. Eller något liknande pretto. Men. Iställer sitter jag här och har en trevlig MSN-konversation med Matilda. Och för en FB-konversation med Sanna. All good!

Men! Så får jag för mig att byta kanal när något dövspråksprogram a’la UR dragit igång på SVT1. Nog för att det är fint med UR. Men jag känner mig inte attraherad av deras program, hur mycket jag än försöker. Oj, vad oattraherad jag är av URs utbud, säger jag för mig själv. Så är det.

Då gör jag det fatala misstaget. Jag slår över till SVT2.

De visar en bandupptagning (med ljud, givetvis) från Göteborg. Inte för att just detta är fatalt. Men denna upptagning visar stora scenen på Liseberg. Men neeeej, mina vänner. Det är inte en Håkan Hellström-konsert. Det är en “magic show”.

Och nu borde alla ni veta med vem.

Det finns bara en “MAGIKER” som ständigt uppträder på Lisebergs stora scen.

Japp. Ni har så rätt.

Carl-Einar Häckner.

Mannen som förkroppsligar “Kiviks marknad”-fenomenet!

Ingen kan konsten att egentligen inte imponera särskilt mycket, men ändå skapa en överhypad show. Alla vill plötsligt se denne Häckner. Och ALLA vet vem han är.

Jag har för länge sen försummat mina diverse konversationer. Det plingar i MSN-fönstret och klickar från Facebook-fliken. De undrar var jag är.

Jag förstår det.

Nu undrar ni givetvis var jag är. Med all rätt.

Jag sitter och kollar på när Carl-Einar Häckner, utklädd som en jycklare med kungakrona, gör pip-ljud, flänger runt och talar helt osammanhängande, till tonerna av folks skratt och applåder.

Jag kan inte sluta titta.

Jag blir så oerhört faschinerad av hans förmåga att trollbinda en hel publik med väldigt mediokra trick. Det är något över Carl-Einar Häckner iförd en kungakrona… Kan ej sätta fingrarna på det. Men något är det.

Det är så horriblet att jag inte kan sluta titta. Som när man kör förbi en olycksplats, två trasiga bilar. En brinner. Polis och ambulanspersonal försöker rädda en fullständigt krossad människa. Blod överallt. Man vill titta bort. Men ändå gör man det inte. Man håller kvar blicken. Eventuellt försöker man ta en risig mobilbild över olyckan.

Plötsligt är Carl-Einar klädd i en taxi-utstyrsel.

Jag häpnar.

Folk älskar det!

Plötsligt dyker det upp en lirare och går på lina. Något som faktiskt ÄR beundransvärt. Men då tappar jag intresse. När kvalitétsunderhållningen kom så slutade jag att titta.

Och så är det väl. Vi uppskattar inte alltid kvalité, även om det är framför ögonen på oss.

Men all jävla skit äter vi i oss. Senast Anna Anka-fenomenet. Alla sa att de hatade henne, men vi ttittade. Som stingsliga småpojkar som precis hittat en p-blaska i skogen. Vi känner oss smutsiga och dåliga. Men vi tittar!

Som med Carl-Einar Häckner.

Minns att jag grät en gång då jag var liten och vi skulle se hans show på Liseberg. Den sög. Jag ville åka karusell, men mamma och pappa tyckte Carl-Einar var bra. Tydligen.

Redan där startade mitt vendetta.

Jag lägger lite uppmärksamhet på MSN-rutorna.

De skriker om min uppmärksamhet. Det krävs all min mentala styrka för att slita mig från Häckners banala tricks. Men jag gör det. Pratar lite.

Och när jag tittar tillbaka är det slut. Eftertexterna rullar.

Det är över.

Och känner mig smutsig.

Jag uppskattade Carl-Einar Häckners show. På sätt och vis.

Det är dags att sova nu.

Ska bara vomera lite först…

Underbart ur serien Arrested Development

Och en bild på den gode Car-Einar Häckner, som säkert drar in stora slantar på sin show…

All kredd till honom, givetvis.

posted under Notes about nothing
One Comment to

“It’s called an illusion, a trick is something a hooker does for money… or candy…”

  1. On November 23rd, 2009 at 18:34 Niklas Says:

    Bra inlägg för att du refererar till Arrested Development (http://www.guardian.co.uk/culture/2009/nov/21/one-last-thing-david-cross).

    Bra inlägg för att du slaktar den heliga ko som fått namnet Häckner.

    Bra inlägg för att jag – helt omotiverat – får chansen att rekommendera Mumford & Sons.

    Mumford & Sons Fredrik. Skivan heter Sigh No More. Spotify its ass.

Email will not be published

Website example

Your Comment: