A BLOG ABOUT NOTHING

SKANDAL PÅ BEHRN ARENA – STÄNG AV CHRISTENSEN!

September23

Precis (nåja) hemkommen från “Behrnabeu”, efter att ha sett en relativt händelsefattig match – ur ett perspektiv. Vi pratar rent spelmässigt. Inget av lagen kom till några farligheter, men ÖSK vann i statistiken. Dock gör inte det att man vinner matchen.
Synd. Hade suttit fint med tre pinnar och samma poäng som Kalmar FF.
Men nu ligger ÖSK fyra iaf. Dock har Elfsborg på femte plats en match mindre spelad (mot Brommapojkarna). Så det återstår att se hur länge vi får behålla europaspelsplatsen.

Men! Nu ska vi prata om allt som faktiskt hände i den här matchen. För det första bör ÖSK ha tilldömts en straff efter att Marcus Astvald kapats i straffområdet. Men domaren friade – och då borde Astvald ha fått ett gult kort för filmning! Men det fick han inte. Alltså ingen filming = straff. Vi kan kalla detta misstag ett av domaren.

För efter detta misstag slutade domarens insats i kvällens match som en parodi. Missade domslut och feldömda domslut. Pajas av allt blev det.
Kort sagt INGEN stabil insats av domaren, som får videogranska sig själv och lära sig av alla misstag.

SKANDAL!
Sen har vi den värsta händelsen i matchen. IFK Göreborgs målvakt Kim Christensen MINSKAR avståndet mellan stolparna! Detta genom att gå och sparka in dem, med ca: en decimeter! Detta är en enorm skandal. Förstår man inte det bör man inte engagera sig mer i fotboll, för då har man inget innanför pannbenet!

IFKs målvakt gör ett regelbrott iom detta tilltag. Det finns en angivelse för EXAKT hur stort avstånd det ska vara mellan stokparna. Riktigt risigt att bryta mot den regeln OCH förändra förutsättningarna för matchen. Båda lagen har alltså inte samma förutsättningar.

Jag tycker att de ska få poängavdrag, alternativt ska KIm Christensen stängas av. Punkt.

Regelbrott som regelbrott. I framtiden bör detta arendera i rött kort direkt om det upptäcks. Jag förutsätter att förbundet vidtar åtgärdet mot detta. De har bildbevis OCH Kims erkännande i halvtidsintervjun.

De som försvarar Kim hävdar att han inte är ensam om att göra detta. Dvs att ALLA gör det. Okej låt så vara. Men man kan inte rättfärdiga ett fel – Kim sparkar in stolparna – med att andra gör samma sak. Det är som att säga att det är OKEJ att slå ned någon, för det finns ju andra som gör exakt samma sak. Sjukt sätt att resonera.

Annars noterar vi att Nordin Gerzic började på bänken. Något som han inte gillade. Omoget nog gick Nordin ut på sin Facebook och grät/gnällde över petningen och hänvisade till att hans spel hela hösten borde göra honom given i elvan. Snacka om att nedvärdera sina mittfältskollegor som spelat minst lika bra. Det ÄR enormt jämnt mellan våra mittfältare och ingen är given, som Sixten Boström säger. Om Nordin är besviken – vilket jag kan förstå – bör han inte uttrycka det på detta barnsliga sätt. ha lite lagmoral och lagkänsla, pissa inte på dina kollegor.

Sixten gjorde rätt som sparade Gerzic. Bättre han kommer in då IFK är slutkörda och ytorna finns, de ytorna Nordin behöver för att kunna uträtta något. Om Nordin haft lite spelintelligens hade han förstått detta.

Bäst på planen? Inte Adriano som fick pris för matchens lirare (blinda människor som utsåg honom till detta?), då han inte alls fick ut något konstruktivt av sitt spel. Bäst var utan tvekan Micke Almebäck.  Tillsammans med Wikström utgör de Allsvenskans bästa mittbackspar.

Till sist; hoppas BP kör över de gula och lämnar Anders Svensson att tröstäta mer tacos.

1   IFK Göteborg 24 14 5 5 47
2   AIK 23 14 5 4 47
3   Kalmar 24 12 6 6 42
4   Örebro 24 11 7 6 40
5   Elfsborg 23 11 7 5 40
6   Häcken 24 10 7 7 37
posted under Notes about nothing
2 Comments to

“SKANDAL PÅ BEHRN ARENA – STÄNG AV CHRISTENSEN!”

  1. On September 23rd, 2009 at 21:33 FredrickLarsson Says:

    Tycker det är helt åt helvete det där med stolparna. Tydligen så gör Göteborgs anfallare en omvänd procedur på motståndarnas målbur. Poängavdrag och dryga böter – minst. Tvångsnedflyttning helst.

    Sen det där med Allsvenskans bästa mittbackspar. Jag tror nog att Jos Hooiveld ensam är Allsvenskans bästa mittbackspar.

  2. On September 23rd, 2009 at 21:38 Freddie Fredfeld Says:

    Fredrik: Jamen eller hur. Det är så dåligt så man blir sur.

    Haha! Kan vara beredd att hålla med dig om Jos. Men är för Örebro-patriotisk för att säga det officiellt ;)

Email will not be published

Website example

Your Comment: