A BLOG ABOUT NOTHING

Finurlig Jennie Abrahamson överraskar och skrämmer – på samma gång – med sitt nya album.

September22

Recension.

Jennie Abrahamson
While the sun’s still up and the sky is bright (2009) 
Betyg: FFF

Har lyssnat på Jennie Abrahamsons nya – och andra – soloalbum While the sun’s up and the sky is bright. Ett mycket välkomponerat album där man absolut tagit sin tid i utförandet. Allt känns nästan som “Sickan” i Jönssonligan haft ett finger med i spelet.
Nästan så man saknar det där lite oslipade, men absolut inte så att det på något sätt är dåligt. Tvärtom kan man säga att While the sun’s up and the sky is bright är ett mycket starkt album där Jennie leker med text och musik på ett mycket fint sätt, som gör att man gärna sitter och lyssnar i långa perioder.

Den här gången tar Jennie bland annat hjälp av stråkar, gitarrklinkande och trummaskiner. Som tillsammans bildar ett mycket behgligt sound i samspel med Abrahamsons signifikativa och spännande röst.
En röst som måste vara en av Sveriges vackraste.

Skivan skiljer sig dock från hennes tidigare album Lights, som inte alls var lika “svårt”. Jag tror nämligen många kan tycka att Jennie i det här fallet tagit en allt för unik väg, då man vid första lyssningarna har svårt att ta till sig albumet. De lite smått asiatiska influenserna överraskar, imponerar och skrämmer på samma gång. Men ger man albumet en ärlig chans så blir det en mycket behaglig musikupplevelse. Men personligen är det en besvikelse, då jag fullkomligt älskade Lights, något jag ej gör med det här albumet.

Mina personliga favoritspår är “Åträsk”, promotion-låten “Late Night Show” och “I’ve known from the start”.

jennealbum

Klicka på bilden för att lyssna i Spotify.

posted under Notes about nothing

Email will not be published

Website example

Your Comment: