A BLOG ABOUT NOTHING

Plötsligt kan man höra hallelujah…

September22

Hösten är här. Jag lovart. Vinden som dragit fram över Örebros stengator idag har påminnt oss om vad som komma skall.
Löven har yrt runt, gula och röda… Och kylan har slagit till,
Det blir kort sagt att plocka fram min halsduk igen. Den där jag var så nöjd att jag kunde stoppa undan i våras, då alla knoppar fanns på träden. Men nu finns inga knoppar, sakta avlövas våra fina träd.
Men. Först kommer det alltid lika vackra färgfyrverkeriet som varje höst ger oss. Och jo, jag gillar hösten. Tycker färgerna är fruktansvärt fina. Och att det blir mörkare gör inte så jävla mycket (även om jag läste i Bladet att risken för deppma ökar extremt och många människor tar till ljusterapi för att inte bli deppiga, sexapatiska och feta!).

Det kunde vara värre. Det kunde vara sen höst. Då alla löven ramlat av och regnet piskar oss. Snön är något som vi inte ens kan se vid horisonten än. Det ÄR jobbigt.

Men än så länge har vi löv. Och då är det fortfarande okej.

Cyklade över stan idag, med Lasse Winnerbäck i öronen. För mig är Lasse höst/vinter. Precis som jag plockar fram min halsduk, så plockar jag fram Winnerbäck. Han gör mig sällskap genom hösten och vinterns grepp.
Det känns tryggt och skönt. Med Winnerbäck vet vi vad vi får. Även om nya platta känns som något Kent skulle ha gjort.
Ska försöka återkomma med en recension på den. Och på Jennie Abrahamson, som jag lovat.

Den här hösten möter i alla fall jag med nya ögon. En ny blick och ett nytt mål.
Har en termin på Örebro Universitet som ska avklaras. Nya människor som ska lära kännas.
Nya erfarenheter som ska införskaffas. Mycket nytt!

Min höst 2009 känns positiv, trots allt.

Och med Lasse Winnerbäck behöver jag inte ens känna mig ensam.

Nu; tvätta.

Ps.
Vill tips om Ebba Forsberg. Hon kommer nog också göra mig sällskap i höst. iaf hennes magiskt fina platta Ta min vals. En platta med Leonard Cohen-låtar på svenska. Lyssna på “Hallelujah” (Spotify). Magisk.
Ds.

posted under Notes about nothing
2 Comments to

“Plötsligt kan man höra hallelujah…”

 1. On September 22nd, 2009 at 18:04 Emelie Says:

  Hittade din blogg, vilken trevlig upptäckt!
  Hösten är fin. Men det får gärna blåsa mindre än vad det gjorde idag.
  Winnerbäck är riktigt bra, visst sjutton…jag måste leta upp hans nyaste album på Spotify…det borde väl ha hunnit upp där =)
  Ska försöka komma ihåg att följa den här bloggen, jag gillar den…men jag är inte så där jätteduktig på att följa bloggar så vi får se hur det går xD

 2. On September 22nd, 2009 at 22:12 Freddie Fredfeld Says:

  Emelie: kul :) ja, du får försöka följa så gott du kan! Uppdaterar inte allt för mkt ;)

Email will not be published

Website example

Your Comment: