A BLOG ABOUT NOTHING

En skön sensommarkonsert med Göteborgs stolthet.

September19

Idag har Göteborg visat sig från sin absolut bästa sida. Solen har strålat vackert över oss. Knappt en vindpust. Ren sommarvärme. Brittsommar?

Har mest suttit och njutit. Först ätit på ett lunchställe som hämtat sin inspiration från Frankrike. Åt lax, havets godaste fisk faktiskt. Även om torsk och rödspetta också håller hög klass. Men torsken är ju utrotningshotad (väl?).

Sen intagit kaffe under eftermiddagen på ett litet café nere vid saluhallen. Saknar saluhall i Örebro. Det är fruktansvärt trevligt med saluhall. Gå och kika på alla delikatesser.

Ser nu Helsingborg förlora mot Halmstad. 2-0 just nu.
Trots att HIF bytte in Henke. Börjar han bli för gammal tro?
38 år liksom.
Jag vet inte.

Men jag gillar Henrik, absolut.

Håkan Hellström som vi var och kikade på igår kväll var magisk. Det finns få svenska artister som kan bära en så snygg kostym som den mannen.
Nupratar jag så väl estetiskt som metaforiskt.
Håkans låtar är geniala från början till slut och han är helt klart up there med Ulf Lundell, Plura “Eldkvarn” Jonsson och Lars Winnerbäck.

Jag ger göteborgs stolthet +++++

GP gav också en femma.

“En hjärtskärande vacker sensommarstund man inte för allt i världen skulle vilja vara utan”, skriver GPs Daniel Claeson.

Detta kan givetvis vara ett överbetyg, men det känns så fruktansvärt bra när man står där i publiken. Även om man stör sig på alla som inte är där för att de gillar Håkan, utan för att det är “en grej” att vara där. Dessa gör i regel alltid massor med annat, oftast störande, än att lyssna på musiken.

Återkommer med mer bloggande sen. Samt en recension på Jennie Abrahamsons nya platta!

posted under Notes about nothing
4 Comments to

“En skön sensommarkonsert med Göteborgs stolthet.”

 1. On September 19th, 2009 at 20:31 älskad kusin Says:

  du har så sjukt mkt gemensamt med din morbror när det gäller musik. det är the great sweds: Lundell aka husguden i fam. Stengarn å Plura å Lasse. Go Fredrik!!!! bär arvet med stolthet å följ med på Winnerbäck i dec. kunde ju bli kul att joina the family + far å dotter Priman!/////blondie kusinen:)

 2. On September 22nd, 2009 at 22:14 Freddie Fredfeld Says:

  Madde: haha jo ja jag har förstått det :) bra musik ska älskar, så är det :) ska på Lasse Winnerbäck med syrran och ett gäng, så vi ses kanske där :) fortsätt kika här, om du vill ha mer bra musik ;)

 3. On September 29th, 2009 at 18:20 Malin Brauer Says:

  En mörk tisdagskväll när huvudet är fullt av nyvunna kunskaper kan det vara skönt att bara klicka runt lite och så hamnade jag här, bara för att inse att du också fallit som en fura för, inte bara göteborgs, utan sveriges stora stolthet. Det var med viss sorg i hjärtat jag inte fick min årliga konsertdos på liseberg, det måste varit magiskt, som vanligt när han spelar på liseberg…
  Det är alltid trevligt med människor som har bra musiksmak..

 4. On September 29th, 2009 at 19:28 Freddie Fredfeld Says:

  Malin: jag har the best musiksmak ;) och ja, Håkan är ett geni! :) synd att du missat :( . kul att du hittade hit iaf! Du får absolut fortsätta hitta hit :)

Email will not be published

Website example

Your Comment: