A BLOG ABOUT NOTHING

En Hel Värld Inom Mig

August30


Tomas Andersson-Wij – En Hel Värld Inom Mig

SVT Play – magi på nätet

August29

Jösses! Insåg precis vilket litet skattkistearkiv SVT har i SVT Play. Och riktigt bra kvalitet dessutom. SVT är kort sagt briljanta, som vanligt.

SVT Play Prima (här hittar du de lite extra bra serierna) hittar ni bland annat;

 •  
  • Little Britain USA
  • True Blood
  • Being Human
  • Pistvakt
  • Sjukan
  • Kvarteret Skatan

Sen i “övriga” Play hittar ni ju massor med annat trevligt.

Enkel webbadress också; svt.se/play

Long time, no see!

August29

Sorry, har haft mycket att göra. Har bland annat varit i Åre med släkt. Därav inget skrivande här.

Åre var fantastiskt vackert! Man kan knappt förstå hur frisk och ren luften var uppe på Åreskutan. Det är så man för ett kort ögonblick överväger att bli skogsmulle och flytta bort från stadens lampor och traffik. Utsikten var det ju heller inget fel på…

Men jag är ju en stassare, så är det. Älskar stadens lampor och sorl. Trivs bra i städer och skulle inte kunna bo på en liten ort helt offside, tyvärr. Även om det säkert är finare och hälsosammare.

Igår kväll var vi ute med kollegorna och åt fin mat som the company bjuppade på! Trevligt, dessutom avtackade vi en kär kollega, Alf. Han går i pension nu, efter ett liv av arbetande… Måste kännas speciellt, men jag tror han får det bra. Han är den typen av människa.

Kvällen förde fem av oss vidare till Harrys. Det var trevligt, tack Sara, Camilla, Monica och Annmari för det! Kanske framförallt tack till Sara, som stod by my side utan att vika en tum! Sådant uppskattas.

Nu ska jag dricka kaffe, sen måste jag handla.. Många måsten!

Återkommer med mer inlägg snart.

/Redaktionen

Ps. Nu lyssnar vi på Lasse Winnerbäcks “Faller”. Vi gillar den. Ds.

Svårbedömd ny Winnerbäck…

August23

Kan inte bestämma mig om jag gillar “Jag får liksom ingen ordning” eller ej. Lars Winnerbäck är svår, fast på något märkligt populärdiskovis. Bra.. Dåligt… Bra.. Dåligt? Bra? Svårt!

Redaktionen ber att få återkomma i frågan.

Annars gillar vi hans andra nya låt skarpt. “Från kylan in i värmen” är magnifik. Ingen musik, bara en Lasse som sjunger fritt, märkligt medn också fruktansvärt bra. Texten är ju dessutom i sann Winnerbäck-klass.  Dessutom; “Och vintern är så satans lång igen”, sjunger Winnerbäck i den. En sanning som vi inte kan undgå.  

Ne, nu ser vi fram emot att hela albumet ska dyka in. Kan behövas om man ska se Winnerbäck i december.

Almost Famous – Magisk musikhistoria

August23

Så filmen Almost Famous  igår. Skriven och regisserad av Cameron Crowe (Han har även skrivit och regisserat filmer som Vanilla Sky och Jerry Maguire). Crowe, som är en stor musikfantast har verkligen lyckats i den här filmen. Känslan infinner sig från första stund. Filmen handlar om en ung 15-åring vid namn William (Patrick Fugit) som får chansen att skriva för The Rolling Stone Magazine (typ det största man kan få göra!!!). Grabben får följa med på bandet Stillwaters stundande turné och ska skriva ett reportage om dem. De förväntas bli “the next big thing”.

På resan mellan USAs städer skildras allt det där vi redan sett i filmer om band på turné; sex, droger, bråk, glädje och ilska. Men även groparna på vägen mot framgång och kändisskap. Enda skillnaden är att den här filmen verkligen fångar ögonblicken. “Looking through the eyes of a real fan”, kan man säga, just med tanke på att Crowe själv är ett fruktansvärt stort fan och vart med om precis de här stunderna som skildras.

Största scenen är när bandet eåterförenas efter ett smärre splittrande bråk. I turnébussen spelas Elton Johns “Tiny Dancer“. Alla sitter tysta. Men sakteliga så tar en efter ton och börjar sjunga med. En låt som återförenar hela bandet, de hittar tillbaka till varandra i en fruktansvärt fin och genuint välspelad scen som fortfarande sitter kvar. 

Vill även hylla skådespelarna, som tillsammans med regissören Crowe, lyfter filmen till helt fantastiska höjder. Patrick är först och främst väldigt övertygande i sin rolltolkning av William – grabben som slits mellan allt han upplever och så som han Vill uppfatta det. Kate Hudson spelar groupien “Penny Lane” och lyfter en karaktär som annars hade kunnat fallit bort till ett väldigt vackert porträtt av den tidens hängivnaste fan. Billy Crudup som spelar Russell Hammond, bandets frontgitarrist, gör kanske den starkaste insatsen av dem alla. Och nålar rollen utan några sopm helst problem. Om någon är bättre så är det förmodligen den alltid lika magiska Philip Seymour Hoffman som spelar den legendariska journalisten Letser Bangs!

Ne jag var så till när jag sett den här filmen att jag inte kunde släppa det. Jag ville vara en del av allt det där. Och tankarna for osökt till Woodstock, tidernas mest mytomspunna tillställning. Som i efterhand tyvärr bespottats oförskämt mycket. Hade gärna vart där och upplevt Woodstock på plats, men ändå inte. är rädd att min glorifiering kanske förstörs. Kanske var det inte så magiskt som jag fått för mig? Så jag nöjer mig med att enbart ha mina fantasier och tankar som facit.

I alla fall. Hela filmen kryllar av magisk musik. Har ordnat en Spotify-lista där jag pillat dit några riktigt fina låtar. Lyssna på Elton Johns “Mona Lisas and Mad Hatters”. Elton är magisk.

we love music

Klicka på bilden för att få länk till play-listen

Lyssna och njut. Men framförallt, se filmen Almost Famous om du verkligen älskar musik. Det är när jag ser sådana här filmer jag förstår varför jag blivit så kär i musiken.

Du kommer inte att ångra dig.

Ja… Spännande kombination på bild och rubrik…

August22

mörkt VM

Tre snor mina pengar!!!

August22

Är fruktansvärt stressad inför höstens universitetsäventyr. Måste fixa böckerna som behövs, ordna så min slugiltiga registrering går igenom (ska vara gjorde den 26e!), fixa med min nya bankdosa och pin-koden skickas tydligen i separat kuvert så kan inte gör något förrän det kommer! Förmodligen på måndag. Men åker ju iväg till Åre på måndag. Har noll koll på om allt som ska betalas är betalat faktiskt. Har svävat i oklarhet sen min e-legitimation raderades och jag fick ordna det här nya internetbankssättet som Handelsbanken går över till.

I say I say. Gjorde för övrigt sista arbetsdagen igår. Är inte tillbaka på jobbet förrän 14e juni igen. Är ju sjukt bra förmån det här med tjänstledighet för studier. Att inte fler nyttjar det, egentligen.

***

Han.. eller hon.. eller ja.. den.. visade sig vara kvinna, eller? Ja, ni vet vad jag pratar om. Typ VMs största snackis.

***

Pops eller Jihde? Pops alla dagar i veckan. Hans namn är mer magiskt.

***

Har från och med igår en mentor. Det känns riktigt bra såhär inför studierna och mitt nya uppdrag som pressansvarig för Johan Röjler. Johan är Sveriges största OS-hopp i skridsko. För er oinsatta.

Min mentor heter för övrigt Mats. Vilket namn liksom!

***

Johan Röjler twittrar här förresten. Och mig hittar ni ju i menyn här till höger. Eller genom att kika här.

***

Fick en chock imorse! Såg att Tre (man vill gilla er, men ni gör det inte lätt som min vän Louise sa…) inte lagt in så mitt surfande från min iPhone 3G S (Kärlek!) är “fritt”. De har debiterat mig 10 SEK / MB.

Så imorse ringde jag och undrade vad fan de håller på med. Först missar de min förhandsbokning så den “ramlar mellan stolarna” och nu krånglar de med det här. Johan på Tre ordnade så att jag ska slippa betala detta och la in “fritt surf” nu. Men måste ändå ringa igen då fakturan kommer (orkaaaa!).

Både jag och Johan på Tre undrade vad fan säljarna höll på med. Inte första gången de missat, sa Johan på Tre.

***

Kom på att man med appen TwiterFon kan lägga upp bilder från iPhone på Twittpic! Stort.

***

Jag älskar min iPhone 3G S. Alla som inte har en (Tobbe!!!) skaffa en. Nu. Ni kommer inte att ångra er.

Det enda som är minus är den korta batteritiden. Det blir ju att man använder den mer än vad man använde en vanlig telefon, klart den drar ström då.. Men ändå.

***

ÖSK – Elfsborg imorgon, borta. Funderade på att åka men ångrade mig. Ingen som verkar vilja följa med, orka då liksom. Blir att kolla ute hos mor och far, som har säsongskortet!

***

Det mest intressanta just nu är dock bråket som trappas upp mellan Israel och Sverige. Detta efter en mycket Israel-kritisk debattartikel i Bladet, där Israels soldater anklades för att ta organ från döda palestinier. Israel vill att regeringen ska ta avstånd, något man inte gjort. Carl Bildt hänvisar till vår grundlag, ni vet den om yttrandefrihet. Tryckfrihetsförordningen (väl? Herregud detta bör jag kunna…). Och självaste statsministern Fredrik Reinfeldt såg sig nödgad att uttala sig så sent som imorse.

“Ingen kan be Sveriges regering att bryta mot Sveriges grundlagar”, säger Fredrik Reinfeldt.

Det är helt rätt. Vi ska inte agera som en diktaturstat. I Sverige har vi våra lagar och regler. Starkt av Fredrik Reinfeldt att faktiskt gå ut och ge ett klart besked. Vi ska stå upp.

Sen att innehållet på artikeln var sylvass och anklagande är ju en annan sak. Att journalisten och kanske Aftonbladet ska kolla och underbygga sin publicering bättre kan man ju tycka. Men å andra sidan, varför ska man inte få yttra sig så sylvasst i en debattartikel? Man har aldrig gått och sagt att “såhär är det”.

Hur som intressant! Och detta kan ge svårt frostiga relationer mellan Sverige och Israel. Vi får se hur Carl Bildt löser detta…

***

Ne, nu tror jag inte att jag har så mycket mer att säga. Vi hörs. På återbloggande.

Jag tillkännager något officiellt i detta inlägget.

August20

Hallå alla vänner. Sorry för dåligt med updates! Men har faktiskt varit upptagen med viktiga saker. Vuxensaker förstår ni barn. Som att jobba. Idag dock skiner solen vackert, jag är glad…

Och! Och!! OCH!!! Jag har fått min iPhone!!! Den är heeeeeeelt underbar.

Ursäkta att jag klev utanför alla gramatiska ramar nyss. Men är sjukt glad över min nya vän. Jag ska försöka ordna så vi kan ingå äktenskap, tror ni det är en omöjlighet? Jag hoppas inte det. Vi kommer leva lyckliga, jag och min lilla iPhone.

Jobbade fram till lunch idag. Sen hämtade jag ut nytt pass hos the police, schnyggt och avancerat var det nya passet enligt min mening, efter en närmare granskning. Känns modernt och bra. Skönt att ha det gjort!

*Nedan släpps info officiellt*

Sen bar det av för att träffa Nerikes Allehandas sportjournalist Henrik Brändh, detta tillsammans med Johan Röjler och hans bror Ola. Johan är landslagsmeriterad och högst aktuell skridskoåkaren på elitnivå. Jag har tagit mig än uppdraget att hantera Johans pressinformation. Exempelvis skriva pressmeddelanden etc. Ska bli kul! Mer info kring detta kommer.

*Slut på infor som görs officiell*

Har ej så mycket mer att avlägga rapport om just nu.

Hoppas Steve Jobs gjort sitt jobb!

August18

Hoppas min iPhone har kommit idag. Hoppas, hoppas, hoppas!!!

Tyson Gay var dopad. Om nu någon var det!

August16

Mycket snack om att Usain Bolt eventuellt var dopad. Och visst sådant här snack dyker alltid upp. Speciellt då det är så extraordinärt som i detta fallet. 9,58 liksom.

Men. Usain har en sjukt stor talang och vi har under en längre tid kunnat följa honom. Helt ärligt, jag tror inte att han, 22 år, har någon som helst anledning att dopa sig. Om han dopat sig, jag säger OM, så har han då lurat hela världen upp på läktaren så det skriker om det. Att han skulle slå världsrekord var ju bara en tidsfråga, Bolt blir konsekvent bättre och bättre.

Däremot. Tyson Gay. Det är ju där det intressanta ligger.

Jag tror att om någon var dopad ikväll så var det Tyson. Alltså, säger inte att han var det, men han ligger ju “bäst” till för att ta till dopingpreparat.

Han har haft en “dålig” säsong. Skadeproblem. Sen i starten av sina lopp. Ständigt blivit kallad “utmanaren” trots att han egentligen innehadde världsrekordet och Bolt egentligen var utmanaren. Dessutom är han 27 år. Och tvingas se en yngre mer lovande talang utan vidare pardon svinga honom ur rampljuset.

Ingen talar om Gay längre. Alla talar om Bolt.

Att Tyson Gay presterade 9,71 ikväll var imponerande. Men också anmärkningsvärt, då han gjorde “sitt livs lopp” kan man säga. Detta trots “svaga” reslutat innan och problemet med ljumskarna.  Antingen har Tyson Gay blivit väldigt mycket bättre på osannolikt kort tid.. Eller också.. ja.. ni förstår.

Tror det är lätt att som äldre och snart utmanuvrerad idrottsman har lättare för att dopa sig, än som ung lovande supertalang. That’s all I’m saying. Tyson var ju pressad att prestera. Och när man är pressad, då gör man också de mest fatala snedstegen. I sin räddsla att glömmas bort.

Men låt oss hoppas att jag har fel. I de anklagelser som jag ej riktigt uttalat.

Men visst får ni hålla med om att det är högst intressant och plausibelt?

« Older Entries